Premijer liga BiH "Lov šarana i amura", drugo kolo.
Ramsko jezero 02. - 04.06.2017. godine


Na Ramskom jezeru održava se II kolo državnog prvenstva u sportskom ribolovu „Lov na šarana i amura“. Nazočne su renomirane ekipe iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, među kojima su i državni prvaci. Tu su natjecatelji iz Bijeljine, Kiseljaka, Busovače, Velike Kladuše (trenutni prvaci BiH), zatim državljani BiH iz Švicarske, itd.

Natjecanje je krenulo jučer, (petak 02.06.2017.) u 11:00 sati i trajati će neprekidno 50 sati, odnosno do nedjelje (04.06.2017.) do 13:00 sati.

Sve natjecateljske ekipe bore se za izbor natjecatelja koji će predstavljati BiH na idućem Svjetskom prvenstvu koje će se održati u Mađarskoj iduće godine.

Zanimljivost natjecanja je svakako i podatak da nema dobne granice natjecatelja, pa tako najmlađi natjecatelj je jedanaestogodišnji dječak Ivan iz Busovače.

Treba naravno spomenuti i činjenicu da neki natjecatelji iz ovih ekipa već duži niz godina dolaze i borave na našemu jezeru.

Uz Komesara natjecanja tu su naravno i Suci natjecanja, te se ovdje ujedno u ovome kolu vrši i polaganje sudskih ispita.

Sva pravila i pojedinosti, kao i cilj ovoga natjecanja pojasnio nam je Komesar natjecanja gosp. Mladen Agatić. Također su nam predstavljene neke od najuspješnijih, najbitnijih i najzanimljivijih ekipa.

Pogledajte video prilog i poslušajte izjave koje se u za www.rama-prozor.info dali sudionici natjecanja: