Malo je dana u godini kada su ulice Prozora pretijesne za mnoštvo ljudi koji žele pratiti određene događaje u ovom mjestu. Točnije, takvi se dani mogu nabrojati na prste jedne ruke, a najposjećeniji je dan kada Srednja škola Prozor ispraća još jedan naraštaj svojih maturanata, koji prije maturalne zabave, prodefiliraju ulicama Prozora.

Proslava mature započela je u 18 sati slavljem svete mise u župnoj crkvi Presvetoga Srca Isusova za djelatnike škole, maturante i njihove roditelje.

Nakon misnoga slavlja, uslijedilo je zajedničko i pojedinačno fotografiranje na trgu dr. Josipa Stadlera ispred župne crkve, a potom su maturanti u svečanoj povorci prošli središtem grada do motela „Rama" predvođeni ramskim mažoretkinjama.
 

Srednja škola Prozor ove godine ispraća 129 maturanata; 39 gimnazijalaca, 47 ekonomista te 43 učenika srednjih trogodišnjih škola: frizera, bravara i vodoinstalatera.

Bez obzira na to hoće li nastaviti školovanje i upisati se na fakultet ili zauvijek napustiti  školske klupe, svi imaju istu želju; pronaći posao i živjeti od svojega rada. No, prije suočavanja sa nimalo optimističnom ekonomskom realnošću BiH u kojoj je upravo pronalazak posla vrlo teška misija, maturanti će se opustili na zabavi u motelu „Rama“ u Prozoru.

Svim maturantima od srca čestitamo i želimo da na ovom bitnom raskrižju svojih životnih puteva odaberu one prave, kojima će sigurno kročiti do svojih krajnjih ciljeva.