Večeras je u Prozoru u dvorani Doma kulture održan predizborni skup HDZ1990.  Ova stranka ima svoje kandidate na svim listama za predstojeće izbore.

Nazočnima se obratila gđa Danijela Mišura u ime predstavnika županijske liste, koja je ukratko govorila o razlozima kandidature ali i važnosti predstojećih izbora.

Nositelj liste za Federalni parlament g. Luka Faletar istaknuo je važnost zaustavljanja iseljavanja ljudi iz BiH kao i iz Rame. Pozvao je sve nazočne da izađu na izbore i daju svoj glas hrvatskim predstavnicima na svim nivoima vlasti, od predsjedništva do nižih nivoa.

Nakon Faletara obratio se predsjednik stranke Ilija Cvitanović, koji je bio emotivan u svome nastupu. Posebno je izrazio zahvalnost svim braniteljima i članovima ratnih udruga koji su došli na ovaj skup. Izrazio je vjeru u svoj Ramski puk da će znati odabrati ispravno. Pozvao je sve koji misle da je Željko Komšić ispravan izbor da napuste dvoranu. Vjeruje da će hrvatski predstavnici imati odlučan odgovor u zaštiti nacionalnih interesa Hrvata u BiH. Što se tiče Rame, istaknuo je da ne želi mržnju i revanšizam, nego da se mora sjesti i dogovoriti. Naglasio je da nema trenutno političkog pluralizma i našoj zemlji, te je stoga pozvao sve da glasuju za gđu Krišto u utrci za predsjedništvo BiH.

Na kraju je pozvao sve da izađu na izbore i daju svoj glas ljudima s liste HDZ1990.

Skup je svojim glazbenim nastupom uljepšala Ana Topić.