Danas, na šestu Vazmenu nedjelju i spomendan svetoga Josipa Radnika, žitelji Luga i njima dragi gosti proslavili su patron filijalne crkve posvećene upravo sv. Josipu, zaštitniku rada i radnika.

Uz koncelebraciju mjesnog župnika vlč. Stipe Kneževića i župnog vikara vlč. Andreja Lukanovića, euharistijsko slavlje u 11 sati predvodio je i pod njim propovijedao domaći sin mons. Ante Meštrović, kanonik Vrhbosanskog kaptola u Sarajevu. Riječi dobrodošlice, čestitke i zahvale izrekao je župnik župe Prozor, vlč. Stipo Knežević. Prije početka samoga euharistijskog slavlja vjernici su imali prigodu pristupiti sakramentu sv. Ispovijedi.

U prigodnoj propovijedi mons. Ante nakon što je iznio povijesni presjek proslave spomendana sv. Josipa radnika, promišljanja o Godini milosrđa, geslu sv. Benedikta ... u završnom dijelu pozvao je nazočne da prema primjeru skromnog i šutljivog sv. Josipa ustrajnim radom, molitvom, povezanosti s Bogom i prihvaćanju Njegova plana nasljeduju Isusa Krista. Misno slavlje u punoj filijalnoj crkvi, svojim sviranjem i pjevanjem uljepšao je osim domaćina i Tamburaški sastav župe Prozor.

U euharistijskom slavlju sudjelovala je časna sestra, s. Ružica Ivić, SMI. Nakon Mise ispred filijalne crkve upriličeno je narodno veselje gdje su svoj obol svakako dali i Tamburaši župe Prozor, a proslava patrona nastavljena je i kod obiteljskoga stola u krugu obitelji i pozvanih gostiju.

U poslijepodnevnim satima na lokalnom stadionu upriličen je već tradicionalni malonogometni turnir.
 
Tekst: Marinko Rumbočić
Foto: Ivica Šakota