Jutros je Rama osvanula pokrivena i okovana snježnim pokrivačem. Najavljene vremenske neprilike nažalost nisu nas mimoišle. Cijeli kraj se bijeli, a snijeg i dalje pomalo pada, i po najavama meteorologa ovakvo vrijeme će se zadržati do petka, ali i dalje nas očekuje neuobičajeno hladno vrijeme čak i do polovice svibnja.

Ono što je za ramski kraj najgore, je to, da je ovaj snijeg prekrio voćnjake, i mlade i stare nasade. Štete se tek trebaju utvrditi, što se tiče lomova i uništenja, ali još uvijek je nepoznato ili je rano govoriti o tome što će se dogoditi sa zametcima plodova, ali i sa onim voćkama koje su još uvijek u cvatu. Hoće li ih ovaj snijeg i led uništiti ostaje da se vidi?

U svakom slučaju, izrazito nepovoljno vrijeme, možemo čak reći i nepogoda u ovo doba godine, ponovno je ramski kraj i ramske proizvođače voća bacilo u brige i zasigurno prouzročilo ogromne štete.

Samo se možemo nadati da se ove naše crne prognoze neće obistiniti i da će se sve ipak završiti dobro. Nakon svakoga zla uvijek dođe dobro. Pred nama je i ostaje da se vidi.

Kolnici su posvuda mokri, ali i uglavnom očišćeni, dijelom i pokriveni snijegom, vozači se mole na dodatni oprez u prometu. Sigurnost je uvijek dobrodošla.