Kao što je bilo i najavljeno, u subotu, 9. svibnja u župi Presvetog Srca Isusova Prozor, upriličena je priredba povodom Majčinog dana, koju su uz odgovorne osobe pripremili i izveli većinom mladi župljani.

Nakon svibanjskih pobožnosti odnosno Molitve krunice, u prozorskoj župnoj crkvi, Večernju sv. Misu s početkom u 18 sati predslavio župni vikar vlč. Ivan Butum koji je između ostaloga izrekao riječi čestitke u povodu nadolazećeg Majčinog dana.

Po završetku slavlja sv. Mise, a nakon uvodnog obraćanja mladih voditelja: Jane Vlajčić i Tomislava Petrovića, upriličen je najavljeni prigodni program koji se sastojao od 12 točki.

Program je otvorio Župni zbor mladih izvođenjem Čestitke majci, predvođen glavnom animatoricom s. Ologom Kikić, SMI, vjeroučiteljicom i voditeljicom zborova uz asistenciju vjeroučenice Martine Škarica.

Izvođenjem recitacija Smješak i Ljubav nazočnima su se predstavili mladi župljani koji su ujedno i vjeručenici/ce III-2 i II-1 OŠ Marka Marulića Prozor.

Zanimljiv mjuzikl pod nazivom Oda kišobranu izvele su vjeroučenice II-1 i III-2, a poslije njih, vjeručenik Mario Anđelić izveo je recitaciju Imendan, a tijekom šeste točke, vjeroučenici/ce V-2 izveli su recitaciju Ruke.

U drugom dijelu programa, Pjesmu Mariji, meditativno je pročitala, majka i nastavnica hrvatskog jezika i književnosti, gđa Marica Barešić, a nakon nje, Voćni razgovor poveli su vjeroučenici/ce IV-a.

U nastavku programa nazočnima su se predstavile dvije mlade nadarene glazbenice: Sara Boro i Jana Vlajčić, koje su na glasoviru izvele Menuet J. S. Bacha i Sonatu L.van Bettovena.

Veseli pajdaši/ice odnosno članovi Župnog zbora mladih tijekom predzadnje točke izveli su pjesmu Ja sam muzikaš, a nakon njih, vjeroučenica Lucija Ivančević izvela je recitaciju Kako štedjeti mamu.

U završnom obraćanju voditelji su između ostaloga nazočnima zaželjeli predstojeći Majčin dan odnosno veselu i sretnu nedjelju, punu zagrljaja, poljubaca i osmijeha uz obilje lijepih trenutaka koji će se pamtiti cijeli život.
 
Tekst: Marinko Rumbočić
Foto: Stipo Bošnjak