Danas je svečani dan u župi Rumboci. Nakon temeljite obnove unutrašnjosti crkve, došao je i dan njenog posvećenja.
 
Naime, unutrašnjost crkve svetoga Franje Asiškoga u Rumbocima, preuređena je u cijelosti, te je bivša sakristija pretvorena u kapelicu, a vjeronaučna dvorana koja je bila u sklopu crkve pretvorena je u sakristiju. Unutrašnjost crkve je potpuno restaurirana te je poskidan drveni oblog krova i instalirane su perforirane akustične gips plate i cijela unutrašnjost je obojena u bijelo. Prostor oko oltara je proširen, a stari drveni oltar je zamijenjen novim lijepim kamenim oltarom, a također od kamena je rađen i novi ambon, svetohranište, te postolje krstionice i uskrsne svijeće. Također su izrađene i nove klupe u crkvi, a u dnu crkve su u prostoru ugrađene svije ispovjedaonice.
 
Svetom misom u 18 sati, koju je predvodio monsinjor dr. Tomo Vukšić, nadbiskup koadjutor vrhbosanski, uz suslavlje župnika župe Rumboci fra Jure Periće i župnog vikara fra Ivana Jelića te još osamnaest svećenika, započelo je svečano slavlje, koje će od danas pa u buduće ova župana zajednica obilježavati kao svoj blagdan.
 
Tijekom obreda posvećeni su zidovi (temelji) crkve. Na poseban način posvećen je oltar crkve u koji su ugrađene moći svetoga Franje Asiškoga, nakon čega je uslijedilo pripremanje oltara za nastavak svete mise.
 
U kratkoj propovijedi nadbiskup Vukšić je između ostaloga istaknuo: '' …počev od danas pa u sve buduće vrijeme i dane bilo tko od vjernika da dođe u ovu crkvu moliti pozvan je na obraćenje, jer je sveti Franjo svetac obraćenik, i njegove moći su dio ovoga oltara i ove crkve''.
 
Obred posvećenja i misno slavlje uzveličao je svojim pjevanjem veliki Župni zbor župe Rumboci.
 
Nakon mise upriličeno je druženje uz jelo i piće u župnoj dvorani, a sve su poslužili vrijedni FRAMA-ši ove župe.