U gradu Prozoru je skoro sve paralizirano. Glavna ulica je prohodna,  no samo odvažni i s velikim potrebama prolaze automobilom. Većina automobila je pod obilnim snijegom.

Stanari su se od ranih jutarnjih sati dali u akciju čišćenja prolaza kako do zgrade tako i do drva koja su izvan stambenih zgrada. No, djecu ništa nije omelo da uživaju u snježnim radostima.

Foto: Zoran Stojanović

Zbog lavina ili velikih nanosa prekinut je promet na glavnom magistralnom pravcu u BiH, M-17 između Mostara i Konjica, kao i na dionicama magistralne ceste između Uskoplja i Rame kao i Bugojna i Kupresa te Stoca i Neuma. Najteže je stanje u općinama Rami i Ravnome koje su odsječene, a pojedini dijelovi općina Široki Brijeg i Gruda su blokirani. (HRT)

OPĆINA PROGLASILA ELEMENTARNU NEPOGODU - Zbog snježnog nevremena, Centar Civilne zaštite Prozor-Rama donio je odluku o proglašenju elementarne nepogode za područje općine Prozor-Rama. Mole se građani za strpljenje i suradnju. Sve raspoložive ekipe angažirane su na čišćenju snijega, normalizaciji prometa i svakodnevnog života. Komunalna inspekcija pozvala je građane, vlasnike stambenih i poslovnih prostora u Prozoru da uklone snijeg sa nogostupa i pristupnih putova. Uklanjanje i odvoz snijega će vršiti Komunalno poduzeće prema operativnom planu uklanjanja snijega. Na svim putnim pravcima otežano se prometuje, većina ih je potpuno zametena i neprohodna. Magistralni pravci prema Uskoplju/Gornjem Vakufu i Jablanici, te regionalna cesta prema Tomislavgradu zatvorene su za sav promet.