U subotu 13. siječnja 2024. u crkvi St. Paul na Theresienwiese u Münchenu svoj zlatni pir - 50 godina zajedničkog života u skladnom kršćanskom braku, proslavili su Nevenka i Ilija Jeličić. Svečanu svetu misu, na kojoj su obnovili svoja bračna obećanja, predvodio je fra Edvard Sokol uz sumisništvo fra Slavena Čeke.

Svečanosti proslave zlatnog pira nazočili su vjenčani kumovi Katica i Ivan Zadro, članovi obitelji te mnogobrojni prijatelji.

Na temelju Matejeva evanđelja (Mt 5,13-16) i Knjige mudrih izreka (Izr 31, 10-31) fra Edvard je istaknuo kako su se Nevenka i Ilija kroz proteklih 50 godina braka međusobno trudili biti "sol zemlje i svjetlo svijeta". Trudili su se iz dana u dan davati primjer kršćanstva svojoj djeci. Posebno je istaknuo važnost koju je u braku imala Nevenka kao supruga i majka.

U 31. poglavlju mudrih izreka (Izr 31, 10-31), koje je na svetoj misi pročitao unuk Benjamin, ispisani su retci s opisom žene i majke po Božjoj mjeri. Ime joj je Žena Vrsna. Kroz mudre riječi otkrivamo da vrsna žena na prvo mjesto stavlja svoga supruga. Ona njega i svoju djecu obasipa ljubavlju i dobrotom. Muž u njoj nalazi mir i pouzdanje. Upravo je takva kroz pedeset godina braka bila Nevenka. Ilija je u njoj nalazio mir i pouzdanje. Ona je bila čuvarica vjere u svojoj obitelji. Djecu je učila prve molitve, davala prve odgovore na sva njihova pitanja i u srce im je usadila ljubav prema Bogu. Sa Ilijom je stajala bok uz bok u svim životnim trenucima zajedno donoseći odgovore u svim životnim situacijama.

Ilija i Nevenka vjenčali su se 13. siječnja 1974. godine u crkvi Presvetog srca Isusova u Prozoru. Imaju troje djece: dvije kćeri - Ankicu i Katarinu i sina Antu te petero unučadi. Bogu su zahvalni što ih je obdario tim najvećim bogatstvom i što ih njihova djeca vole i poštuju. To se očitovalo i kroz ovu proslavu pedesetgodišnje bračne vjernosti.

Nakon svečane svete mise slavlje je nastavljeno za bogatim stolom u velikoj dvorani Pfarrheima St. Paul.

s. Nikolina Bilić