Danas, 01. svibnja, vjernici i gosti filijale Lug obilježili su spomen na sv. Josipa Radnika, koji je nebeski zaštitnik mjesne crkve.

Euharistijsko slavlje s početkom u 11 sati predvodio je i pod njim propovijedao vlč. Ljubo Zelenika.

Riječi dobrodošlice, čestitke i zahvale izrekao je prozorski župni vikar vlč. Josip Marković.

Prije početka samoga euharistijskog slavlja vjernici su imali prigodu pristupiti sv. Ispovijedi.

U prigodnoj propovijedi vlč. Ljubo, nakon što je iznio povijesni presjek proslave spomendana sv. Josipa radnika, promišljanja o značenju rada, biblijskim citatima koji govore o radi u lijenosti,... u završnom dijelu pozvao je nazočne, a posebno roditelje da prema primjeru skromnog i radišnog sv. Josipa potiču djecu na rad, da sami ne prestanu kroz pošten radi i ustrajnu molitvu oplemenjivati svoj rodni ramski kraj.

Misno slavlje u punoj crkvi svojim sviranjem i pjevanjem uljepšao je Zbor mladih filijale Lug, a članica zbora pročitala je prigodna čitanja. Tekst Molitve vjernika pročitali su ministranti.

Osim vlč. Ljube u euharistijskom slavlju suslavili su domaći sinovi, vlč. Ljubo Zadrić i don Tihomir Šakota, koji je navijestio prigodni evanđeoski tekst.

Nakon sv. Mise ispred filijalne crkve uslijedilo je druženje nazočnih.

U poslijepodnevnim satima na lokalnom stadionu predviđen je tradicionalni malonogometni turnir, a potom program za djecu, svečano proglašenje pobjednika turnira, glazbeni dio, a u večernjim satima i vatromet.

Tekst i foto: Marinko Rumbočić