Pred početak Domovinskog rata i posljednja  katoličkaobitelj napustila je Višnjane. Loš prirodni položaj, loša prometna povezanost s ostatkom općine, ali i škrta zemlja učinili su svoje. Većina stanovnika raselila se na sve strane svijeta, a najveći dio u susjednu Hrvatsku. Budući da groblje nije imao tko održavati, priroda i vrijeme na njemu su učinili svoje, tako da je 2004. godine većim dijelom bilo zaraslo u korov, ali i visoko drveće.

2004. godine, bivši župnik don Franjo Ivandić, zajedno s lovačkom sekcijom Lug, organizirao je akciju čišćenja u kojoj je uklonjen korov, izraslo drveće, popravljena ograda i uređena grobljanska kapela. Nakon šesnaest godina, 2004. po prvi put služena je sv. misa. 

Od tada, to je postala tradicija. Svake godine na misu dolazi veliki broj vjernika iz mnogih ramskih mjesta. Nekoliko obitelji dolazi iz travničkog kraja, jer su im korijeni iz Višnjana, također, dolaze i oni iz Slavonije, Zagreba, Dubrovnika… Danas je služena sv. misa koju je predvodio vlč. Marko Tomič, župnik župe Prozor

Kao i prošlih godina, nakon Mise, župnik i lovci sekcije Lug organizirali su druženje svih koji su danas došli na groblje slaviti sv. misu. 

Uz piće, janjetinu, pite i kolače koje pripreme domaćice  iz Šerovine i Papaka, druženje je potrajalo do večeri.