Fratri franjevačkog samostana u Širokom Brijegu su na nedjeljnim misama uputili poziv vjernicima da pokažu poštovanje prema svetom prostoru i obredu svete mise odgovarajućim odijevanjem.

Cilj poziva je osigurati da crkveni prostor bude mjesto dostojanstva, molitve i duhovnog sabranja za sve vjernike koji sudjeluju u bogoslužju, prenosi ABC Portal.

"Ljetno vrijeme i vrućina može nas odvući od čednog i pristojnog odijevanja prilikom dolaska na svetu misu. Budimo svjesni da u prostoru župnog ureda, a nadasve u crkvi i crkvenom dvorištu budemo pristojno obučeni", objavljeno je iz Franjevačkog samostana u Širokom Brijegu, a slični pozivi upućeni su posljednjih dana i u drugim hercegovačkim župama.

Tako, primjerice, Župni ured iz Čitluka u obavijestima vjernicima navodi ljetno vrijeme kao izazov zbog kojeg često zaboravimo na pristojno odijevanje.

"Budimo svjesni da u prostore župnog ureda, a iznad svega u crkvu na nedjeljnim svetim misama budemo pristojno obučeni", stoji u obavijesti Župnog ureda iz Čitluka.