U marijanskom svetištu Vrhbosanske nadbiskupije Komušina-Kondžilo, 26. i 27. svibnja 2017. proslavljen je 46. Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije pod geslom „Velika mi djela učini svesilni“ (Lk 1, 49).

Predstavnici župe Prozor (ukupno njih 40) sudjelovalo je u središnjem susretu u subotu, 27. svibnja 2017.

U rano subotnje jutro, skupinu župljana i župljanki (koju su u velikoj mjeri činili ovogodišnji KRIZMANICI) uoči samoga polaska blagoslovio je župnik vlč. Stipo Knežević, a potom su uz pratnju vjeroučitelja gdina. Marinka Rumbočića krenuli autobusom „Brajko tours-a“ kojeg je vozio gdin. Ivan Brajko.

Po dolasku u svetište i župu Uznesenja BDM Komušina, uslijedilo je pokorničko bogoslužje tijekom kojega su nazočni imali priliku pristupiti sakramentu sv. Ispovijedi.

Po formiranju kolone, uz molitvu krunice i marijanske pjesme, okupljeni mladi hodočasnici uspeli su se na zavjetno brdo Kondžilo gdje je slavljena sv. Misa.

Euharistijsko slavlje uz koncelebraciju više desetina svećenika predslavio je nadbiskup metropolit Vrhbosanski Vinko kardinal Puljić koji je izrekao riječi pozdrava, zahvale i ohrabrenja.

Nakon povratka u prostor župnog dvorišta uslijedio je ručak tijekom kojega su pripadnici OS BiH za sve pripremili vojnički grah, a potom je uslijedio kratki kulturno-zabavni program.

Tijekom programa, mladi su imali priliku uživati u nastupu članova Hrvatskog nadzemlja i Skac benda iz Splita.
Isto tako, ovom prilikom krizmanici su se susreli i sa našim bogoslovima, sjemeništarcima, studentima ... iz Sarajeva i Travnika.

Puni dojmova i duhovno okrjepljeni, u ranim večernjim satima, mladi župljani sretno su se vratili u župu Prozor.

Tekst i foto: Marinko Rumbočić