Da se u Rami ponekad događaju izuzetno neobične „nezgode“ svjedočili smo danas. Naime, na Ramskom jezeru danas se dogodila manja zračna nezgoda, na svu sreću bez većih posljedica. 

Na prostoru mjesta Luke doslovno je s neba „pala“ jedrilica. Na mjestu smo zatekli pilota i njegovu letjelicu koji su na svu sreću prošli bez posljedica. 

Po riječima pilota Brune iz aerokluba Varaždin, do nesreće je došlo u trenutku kada je jedrio iznad Ramskog jezera i uletio u „rupu“ u zračnim strujama, te je letjelica naglo počela gubiti visinu i padati na tlo. Uspio je spustiti letjelicu na navedeno mjesto, a na njoj je nastala manja materijalna šteta, dok je Bruno prošao bez ozljeda. 

Letjelica je poletjela iz Livna, a ramske zračne struje privukle su ju na tlo. Nadamo se da će ovo iskustvo pilot podjeliti sa svojim prijateljima i kolegama i da se slične nesreće neće ponavljati. 

Trenutno je letjelica na mjestu „slijetanja“ i čeka se da stigne pomoć te da je odvezu za Livno. 

U vremenu oko 19 sati stigla je pomoć i jedrilica je spremljena i odvežena u mjesto polijetanja. Nadamo se da naš pilot i njegova letjelica više nikada neće biti primorani prizemljiti na ovaj način.