Duhovno-studijsko putovanje đakona, polaznika programa Đakonske pastoralne godine, kojega priređuje Nadbiskupijski pastoralni institut u Zagrebu, održava se kroz Bosnu i Hercegovinu od 23. do 27. travnja 2016. Cilj ovog duhovno-studijskog putovanja je upoznavanje Crkve u Bosni i Hercegovini.

Pod vodstvom izv. prof. dr. sc. Josipa Šimunovića, ravnatelja Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta u Zagrebu i voditelja Đakonske pastoralne godine, danas su đakoni posjetili župu sv. Ivana Krstitelja Uzdol te se susreli s mjesnim župnikom i vjernicima.

Prof. dr. sc. Josip Šimunović predvodio je sv. Misu u 11 sati u crkvi na Uzdolu, uz koncelebraciju župnika don Miljenka Džalte i kapelana iz Prozora Andreja Lukanovića, uz asistenciju 15 đakona.

Sveta misa je završila u Memorijalnom centru, gdje je svaki đakon ponio po dvije svijeće i zapalio ih za naše mučenike a župnik don Miljenko izmolio je opijelo za pokojne.

U staroj župnoj crkvi župnik don Miljenko je đakone upoznao s poviješću Uzdola a nakon toga uslijedilo je zajedničko fotografiranje u crkvi i kod Uzdolskog križa.  Zajednički ručak organiziran je u pastoralnom centru don Dominik Stojanović na Uzdolu.

Foto: Stipo Bošnjak - SB