Danas 30. travnja, učenici i djelatnici Osnovne škole Marka Marulića Prozor, te njihovi gosti proslavili su Dan škole.
 
U prepunoj dvorani Doma kulture u Prozoru, u nazočnosti učenika, roditelja, djelatnika i uzvanika, danas je svečano obilježen Dan škole OŠ Marka Marulića.
 
Program priredbe u 11 sati prigodnim riječima otvorili su voditelji programa. Ravnatelj škole gosp. Slavko Bilić, izrekao je riječi dobrodošlice, pozdrava, čestitke i zahvale, a potom je i uručio prigodne diplome zaslužnim učenicima i predstavnicima pojedinih školskih skupina.
 
Isto tako, uručene su zahvalnice za pomoć ovoj školi: Vladi HNŽ-a na čelu s premijerom Nevenkom Hercegom, kao i Općine Prozor-Rama koju je predstavljao pomoćnik načelnika Enes Manov, te Fondu za zaštitu okoliša na čelu s Nikom Marušićem.
 
Premijer Herceg je pozdravio sve nazočne te uručio prigodne nagrade učenicima koji su sudjelovali na Županijskim školskim natjecanjima.
 
U ovome dijelu nazočni su mogli putem video projekcije pogledati aktivnosti Škole u proteklom vremenu.

U nastavku programa nazočnima su se kroz 12 točki predstavili članovi literarne, folklorne, ritmičke, dramske i recitatorske sekcije, učenici PŠ Lug, prvašići, četvrtaši, maturanti (učenici devetih razreda), članovi školskog zbora te učenica šestoga razreda. Svi oni vrijedno su se spremali za ovu priredbu uz svesrdnu pomoć svojih učitelja, odgojitelja ...

Nakon kratkog druženja u predvorju Doma kulture, upriličena je primopredaja i prezentacija izvršenih radnji uređenja školske zgrade u 12:30 sati.

Poslije toga za djelatnike i pozvane uzvanike u poslijepodnevnim satima upriličen je ručak u Motelu "Rama".

Svim djelatnicima i učenicima Osnovne škole Marka Marulića Prozor želimo sretan Dan škole.