U mjesecu svibnju Čuvarice su snimile svoju novu pjesmu „Opadaj lišće“. Pjesma je narodna, obradu je uradila obitelj Glibo, a aranžman Josip Vukoja-Joca. Za tu pjesmu odlučile su i snimiti spot.

Za snimanje spota odabrale su nekoliko lokacija: Draševo, Zahum, Makljen, Brana na Ramskom jezeru i mlin obitelji Slavka Jurića. Čuvarice već godinama rade na promicanju ramske kulture, a spotom će to zasigurno i potvrditi te ujedno i promovirati prirodne ljepote Rame.
 

Budući da pjesma govori o djevojci koja je „zavlačila“ momka i na kraju se nije htjela udati za njega Čuvarice su angažirale i članove HKUD-a „Rama“ pri kojem i same djeluju. Momka i djevojku glume Ivan Baketarić i Antonela Uložnik. Za snimanje spota zadužen je Foto video Flash sa svojim suradnicima. Sponzori spota su: don Stipo Knežević, don Mate Križanac, obitelj Slavka Jurić, don Branko Jurić i fra Mato Topić.

„Završetak spota očekujemo krajem studenog kada planiramo napraviti premijeru spota i cjelovečernji koncert. Ovo prigodom pozivamo i ostale koji mogu da nam pomognu financijski u ovom projektu“ kazale su Čuvarice za portal Rama-Prozor.info. U prilogu pogledajte nekoliko fotografija sa snimanja.
 
 

Pogledajte par fotografija sa snimanja spota za našu novu pjesmu "Opadaj lišće". https://www.youtube.com/watch?v=t__EqhtzW3k

Posted by Etno skupina Čuvarice on 20. listopad 2015