Pred nama su božićni blagdani i Nova godina. Oči našeg srca usmjerene su na otajstvo Božića, na otajstvo Boga koji postaje malen i dolazi nama, u naša srca, obitelji, u naše domove.

Nadahnuće Božića osjetilo se u našoj školi kroz aktivnosti u tijeku mjeseca prosinca. Učenici zajedno s učiteljima prigodno su ukrašavali svoje učionice. U holu škole zajedno s nastavnicom likovne kulture Lucijom Mišura postavili su božićne jaslice. Škola je sliku  ovih izloženih božićnih jaslica poslala na nagradni natječaj za najljepše božićne jaslice Naklade Alfa.

 Uz malo volje, strpljenja i slobodnog vremena učenici su s članovima svojih obitelji u sklopu programa vjeronauka izrađivali božićne jaslice od prirodnih materijala. Zajedno s vjeroučiteljem fra Matom Topićem učenici su postavili izložbu malih božićnih jaslica u prostoru multimedijalne dvorane u Gračacu gdje je danas s početkom u 11:30 održana školska božićna priredba.

Učenici su pod vodstvom svojih učitelja i učiteljica izveli  mnoštvo prigodnih pjesama, igrokaza, recitacija. Nastupajući u prigodnom programu pokazali su  svoja umijeća.

Dio ugođaja s današnje priredbe pogledajte u galeriji slika.

OŠ Ivana Mažuranića Gračac