Direktor automobilske tvrtke Ford Mark Fields u četvrtak je potvrdio da američki proizvođač počinje raditi na svom prvom, potpuno električnom automobilu namijenjenog za masovno tržište.

Konkretno, Fields je u četvrtak odgovarao na pitanje o tome kako će Ford odgovoriti automobilima kao što su Chevy Bolt i Tesla Model 3.

"To je nešto što razvijamo u ovom trenutku", rekao je Fields dodavši da mu je cilj da Ford u svijetu pristupačnih električnih automobila zauzme prvo mjesto ili da bude među prvima.

Prema nepotvrđeno pisanju lista Automotive News, Fordom električni automobil namijenjen običnom čovjeku sa dometom od 320 kilometara mogao bi se zvati „Model E", što je više nego obična spekulacija.

Iako je Fields odbio da se izjasni o mogućoj godini početka proizvodnje i prodaje, prema nepotvrđenim navodima prvi Fordov Model E bi iz nove fabrike u Meksiku mogao izaći već 2019. godine.

Sličnost među nazivima Teslinih i Fordovih automobila nije novost. Naime, smatra se da je Tesla Motors upravo od Forda preuzeo ideju o načinu imenovanja svojih vozila. To je zbog činjenice da Ford u svom voznom parku ima automobile pod nazivom Model T i Model A koji dolaze sa početka 20. stoljeća.