Hrvatska pošta (HP) Mostar tiskala je dva prigodna izdanja maraka s motivima flore i faune. „Flora 2021.“ sadrži dvije marke s motivima  orhideja koje spadaju u ugroženu biljnu vrstu u BiH, a to su gospina papučica i muhina kokica. Gospina papučica jedna je od najrjeđih i najljepših orhideja Europe. Ime je dobila po cvjetovima koji oblikom podsjećaju na malu papuču. Muhina kokica je orhideja jedinstvenog izgleda. Na žutozelenoj stabljici nalazi se cvat sastavljen od 3 do 15 cvjetova na kojima se posebno ističe duguljasta i baršunasta „medna usna“ crvenosmeđe boje. Na bazi medne usne nalaze se dvije okrugle, sjajne izrasline koje imitiraju lažne oči. Autorica likovnog rješenja je Magdalena Džinić Hrkać.

Autorica izdanja „Fauna 2021.“ je Kristina Ćavar, a na markama su prikazane četiri vrste koje se ubrajaju u porodice kuna (Mustelidae): kune bjelica i zlatica, lasica i tvor. Krvoločne su i proždrljive, ali i korisne jer uništavaju štetne sitne glodavce.

Kuna bjelica i kuna zlatica jako su slične i žive na područjima istih zemalja. Obje su jednako okretne, vješto se penju i skaču po drveću, dobro plivaju i uspješno se provlače kroz pukotine. Lasica živi samotnjačkim životom u blizini seoskih imanja, na livadama i rubovima šuma. Tvor živi na poljima, livadama i u močvarama. Od neprijatelja se brani štrcanjem smrdljive izlučine iz analnih žlijezda.

Ova izdanja, kao i starija izdanja poštanskih maraka HP Mostar, mogu su kupiti jednostavno i online putem web shopa www.epostshop.ba