Razlog zašto se Firefox još uvijek ne nalazi na iOS platformi leži u činjenici da Apple ne dopušta aplikacijama treće strane da koriste svoju web tehnologiju.

S obzirom da Firefox ima svoju platformu, logično je da Apple ne želi dopustiti kompaniji da objavi aplikaciju, za razliku od Opere ili Chromea koji moraju koristiti Appleovo JavaScript renderiranje, primjerice Opera renderira stranice na serveru i onda ih šalje na uređaj, piše Zimo.co.

Na događaju koji se održao u Portlandu, Lukas Blakk objavio je kako “moraju biti gdje se njihovi korisnici nalaze”, te kako će objaviti Firefox za iOS.

Za sada nije poznato da li je kompanija uspjela nešto dogovoriti s Appleom glede korištenja svoje tehnologije ili će se prilagoditi uvjetima Applea, no jedno je sigurno, a to je da će korisnici imati mogućnost korištenja Firefoxa i na iOS uređajima.

Ovo je vrlo bitno za korisnike koji koriste ovaj preglednik na webu jer se automatski mogu sinkronizirati svi podaci, primjerice povijest pretraživanja, lozinke, korisnička imena, itd, javlja Zimo.co.