Nova će verzija Firefoxa omogućiti kreiranje prečaca za privatno pregledavanje weba direktno na radnoj površini ili programskoj traci tako da joj možete pristupiti još brže.

Kako bi se privatni način pregledavanja weba razlikovao od standardnog kreiran je novi logotip i kao zadano postavljena tamna tema što će ovoj funkcionalnosti olakšati prepoznatljivost.

Još jedna važna značajka nove verzije Firefoxa pod nazivom Firefox View nudi pregled do 25 nedavno zatvorenih kartica bez traženja starih kartica u povijesti što se razlikuje od drugih preglednika koji mogu prikazati samo često posjećene kartice, a ne i nedavno posjećene.

Osim toga, s ovom značajkom moguće je vidjeti posljednje tri aktivne kartice sa sinkroniziranih mobilnih uređaja, javlja Bug.

Ovim ažuriranjem također su objavili ograničeno izdanje kolekcije boja i pozadina kako bi korisnicima omogućili još više opcija prilagodbe izgleda sučelja.

Iza ove kolekcije stoji dizajnerica Keely Alexis, najpoznatija po Air Jordans i drugim tenisicama koje je kreirala za Nike.

Mozilla je novom Firefoxu dodala i prečace za produktivnost u obliku PDF uređivača koji omogućuje dodavanje potpisa dokumentima prije ispisa.

A korisnicima macOS-a 10.15 i novijeg predstavljena je značajka prepoznavanja teksta koja omogućava dijeljenje i spremanje kopiranog teksta bez potrebe za ručnim prepisivanjem, prenosi DigitalTrends.