Finale Europskog rukometnog prvenstva koje će se 2028. održati u Španjolskoj moglo bi se igrati pred rekordnih 81.000 gledatelja na nogometnom stadionu Santiago Bernabeu, rekao je u četvrtak predsjednik Europskog rukometnog saveza (EHF).

Trenutno razgovaramo sa Španjolskom oko finala 2028. u Madridu. Voljeli bismo da se ono održi na Bernabeu, izjavio je EHF-ov predsjednik Michael Wiederer za njemačke novine Bild.

Ideju da se rukometno finale odigra u domu nogometnog kluba Real Madrid iznio je predsjednik Španjolskog rukometnog saveza Francisco Blázquez.

Ona je naišla na odobrenje EHF-a nakon što je ovaj mjesec utakmica otvaranja aktualnog Europskog prvenstva u Njemačkoj odigrana na nogometnom stadionu Merkur Spiel-Arena u Düsseldorfu pred 53.586 gledatelja.

Prije te utakmice u Düsseldorfu ja nisam bio za finale na nogometnom stadionu jer je rizik prevelik da to ne funkcionira i da se našteti toj utakmici, rekao je Wiederer. Sada međutim mislim da se finale može igrati na stadionu budu li organizatori dovoljno stručni. Ime Santiago Bernabeu dobro zvuči, dodao je.

Wiederer je rekao da je do prvenstva u Španjolskoj ostalo još puno vremena, ali da mogućnost igranja na terenu Real Madrida “intenzivno proučavaju”.

Predsjednik Španjolskog rukometnog saveza rekao je pak da će o tome razgovarati s vodstvom “Kraljevskog kluba” u nadolazećim danima.