Na prijedlog Županijskog tužiteljstva Unsko-sanske županije Županijski sud u Bihaću je za dva mjeseca produžio pritvor načelniku Općine Velika Kladuša Fikretu Abdiću.

Na ročištu koje je održano u srijedu 16. rujna, postupajuća tužiteljica je iznijela prijedlog Tužiteljstva da se prvoosumnjičenom u predmetu "Mreža" pritvor produži za tri mjeseca zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio više krivičnih djela zbog kojih se vodi istraga u ovom predmetu, kao i zbog postojanja pritvorskih razloga – okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo.

Županijski  sud u Bihaću je odlučujući o prijedlogu Tužiteljstva zaključio da postoje navedeni pritvorski razlozi, ali i da se sve radnje dokazivanja koje je Tužiteljstvo u obvezi poduzeti za okončanje istrage i donošenje konačne odluke mogu poduzeti u roku od dva mjeseca. Stoga je Sud osumnjičenom produžio pritvor za dva mjeseca.

Pritvor po rješenju Suda može trajati do 18.11.2020. ili do nove odluke Suda, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva USŽ.