Pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) priveli su ratnog zločinca Fikreta Abdića koji obnaša dužnost načelnika Velika Kladuše.

Adnan BeganoviĆ, glasnogovornik MUP-a USŽ nije mogao ni potvrditi niti demantirati ovu informaciju. Međutim, rekao je za Avaz da su pripadnici MUP-a USŽ, u suradnji sa kolegama iz SIPA-e, zajedno su radili na lociranju Abdića.

Uhićenje je uslijedilo nakon što je jučer BiH primila zahtjev od pravosuđa Hrvatske u kojem se traži raspisivanje crvene Interpolove potjernice Abdićem.

Podsjetimo, radi se o potjernici po krivičnom djelu iz 2000. godine i to zbog zlouporabe ovlasti i položaja. Ovaj zahtjev je stigao iz Interpola Zagreb i po njemu su bile dužne postupiti sve bh. policijske agencije.

Ova potjernica je odmah proslijeđena policijskim agencijama.

Abdić zvani Babo se teretio da je 27. siječnja 2000. godine u Rijeci kao direktor jednog trgovačkog društva iz Rijeke, kako bi se domogao kuće i gradilišta u Voloskom u vlasništvu tog društva, uz pomoć sina Ervina Abdića sastavio fiktivni ugovor o zajmu sa sporazumom o prijenosu prava vlasništva.