FIFA je još jednom iznenadila svjetsku javnost, a sada je u fokus rasprave stigao izbor suca za utakmicu Hrvatska – Maroko koja će odlučiti tko nosi kući brončanu medalju.

Izbor je pao na domaćeg, katarskog predstavnika, 35-godišnjeg Abdulrahman Al-Jassim, potpuno anonimno ime za koje mnogi smatraju kako je poklon FIFA-e organizatorima da se zahvale na domaćinstvu i uloženim novcima.

FIFA-ine stvari, samo s jednom odrađenom utakmicom Abdulrahman Al-Jassim sudi utakmicu za treće mjesto, a Poljak Szymon Marciniak sa samo dvije utakmice sudi finale, objavio je na Twitteru nekadašnji meksički djeljitelj pravde Felipe Ramos Rizo.

Totalno je nepošteno da utakmicu za treće mjesto između Hrvatske i Maroka sudi Abdulrahman Al-Jassim. Time se želi zahvaliti organizatorima Svjetskog prvenstvo, napisao je Joan Fabregas, bivši sudac u La Ligi, a danas novinar.

Veliko je pitanje koliko Al-Jassim ima iskustva u ovako zahtjevnim utakmicama, nadajmo se da se neće ponoviti kaos na susretu Nizozemska – Argentina, kada je sudio puni iskusniji i renomiraniji Mateu Lahoz.

Inače, A selekciji ”Vatrenih” nikad dosad nije sudio. Prije sedam godina u Čileu je sudio hrvatskoj reprezentaciji do 17 godina.