Predivna gesta kapetana Thiaga Silve i kompletne momčadi PSG-a viđena je u utorak navečer, nakon što su pariški nogometaši po 12. put u klupskoj povijesti osvojili trofej Kupa Francuske. PSG je u finalu s 2:0 slavio protiv najugodnijeg iznenađenja natjecanja – trećeligaša Les Herbiersa.

Daleko slabiji suparnik junački se borio, ali na kraju očekivano izgubio golovima Giovanija Lo Celsa i Edinsona Cavanija, koji je zabio s bijele točke. No nastup Les Herbiersa, kluba koji dolazi iz gradića sa svega 16 tisuća ljudi i kapacitetom stadiona od svega 5000, nije nikoga ostavio ravnodušnim.

To je prepoznao i kapetan PSG-a Thiago Silva, koji je na proglašenje pobjednika Kupa Francuske pozvao kapetana Les Herbiersa Sebastiena Flochona i tražio ga da zajedno podignu trofej. Bila je to jedna lijepa gesta kapetana francuskog prvaka, koju su odobrili i podržali svi igrači.

PSG je priredio i počasnu stražu za poraženi sastav kada su se njegovi nogometaši penjali na tribinu da preuzmu svoje srebrne medalje. Među igračima PSG-a bio je i Neymar, koji se vratio iz Brazila gdje se rehabilitira nakon operacije stopala zbog čega je njegova sezona bila završena još u veljači, piše Gol.hr.

Podsjetimo, prije nekoliko dana Real Madrid je odbio održati počasnu stražu Barceloni, koja je kolo ranije osvojila titulu prvaka Španjolske. Opravdanje za taj potez objasnili su u činjenici da Barcelona nije to napravila za njih, kada su se u prosincu vratili sa Svjetskog klupskog prvenstva sa trofejem… Možda bi dva ponajveća kluba na svijetu mogli nešto naučiti od PSG-a…