Najtrofejniji grand slam prvak svih vremena, švicarski tenisač Roger Federer, prvi put je otvoreno govorio o kraju teniske karijere.

Najavio je da će ubrzo završiti karijeru. Rekao je da će igrati idući Wimbledon turnir, ali da će mu to vjerojatno biti posljednji turnir u njegovoj dvadesetogodišnjoj karijeri.

''Odlučio sam da ću igrati do Wimbledona. Zauzet sam razmišljanjem i odlukom hoću li igrati na Olimpijskim igrama u Tokiju sljedeće godine, ali sam o tome već razgovarao sa svojim timom i pitao za njihovo mišljenje. Također sam razgovarao sa suprugom. Konačnu odluku ću donijeti u sljedećim tjednima'', rekao je Federer, prenosi Tenis 365.

Svoju posljednju sezonu u karijeri želi otvoriti velikim uspjesima, a odlučio je i promijeniti termin početka priprema.

''Obično se trećeg ili četvrtog dana prosinca vratim treninzima, tada krenem sa pripremama za novu sezonu. Ali, sada ću to uraditi nešto kasnije. Nije mi pretjerano važno biti maksimalno spreman za ATP kup. Ali želim biti onaj pravi na Australijan openu'', rekao je Federer.

Legendarni Švicarac je u karijeri osvojio ukupno 20 grand slam trofeja, šest na Australian openu, osam Wimbledon trofeja, jedan Roland Garros, i pet trofeja na US open.