Radio Federacije Bosne i Hercegovine, koji svojim signalom pokriva cijelu teritoriju BiH, jučer je dio svog programa realizirao upravo iz naše općine. U terminu od 13.00 – 16.00 sati, kroz poznatu emisiju „Koktel“, slušatelji Federalnog radija mogli su se mogli upoznati sa trenutnim zanimljivostima iz naše općine.

Urednica emisije Ljilja Simić tako je u svojoj emisiji ugostila Predsjednika Općinskog vijeća Prozor-Rama Zajku Čorbadžića, Pomoćnike načelnika Općine Josipa Juričića, Vladu Matešića i Ensea Manova. U drugom dijelu emisije nastupili su glavni imam prozorskog medžlisa Safet ef. Pozder, koji je govori o obnovi vjerskih objekata na području naše općine, kao i općenito o životu i poteškoćama s kojima se susreću svi građani naše općine. O turizmu, o ulaganju u turizam i svome Etno selu Remić govorio je vlasnik Radovan Remić, koji je na najbolji način upoznao sve sa aktivnostima kao i mogućnostima koje pruža Etno selo Remić.

O narodim običajima, kulturno umjetničkim društvima govorili su Ruža Grubeša i Mirjana Uložnik. Tako su predstavljeni stari običaji tkanja, kuhanja i svega onoga što se danas može naći od rukotvorina, a što je do prije nekoliko godina prijetilo izumiranju.
Slušateljima Federalnog radija predstavili su se i Udruga Tehnopuls, kao i Carpe Diem i Civitas koji djeluju u sklopu Srednje škole Prozor. Naravno svoje mjesto za predstavljanje našli su i Karate klub Empi, koji su predstavili Franjo Križanac, te Kadetski reprezentativci Bosne i Hercegovine Delfina Tadić i Ivan Križanac. Cijeli program prenosila je i Radio Rama. Važno je napomenuti kako je paralelno sa ovom emisijom Federalni radio napravio i bogati uskrsni program sa don Franjom Ivandićem, dekanom Ramskog dekanata i fra Tomom Brkovićem, gvardijanom Franjevačkog samostana Rama-Šćit. Urednica ove emisije je Gordana Marić Antičević. Ekipa Federalnog radija posjetila je Franjevački samostan i Etnografski muzej, kao i Etno selo Remić.