Popularna aplikacija dobila je nekoliko rođendanskih trikova, ali i dalje nema riječi o automatski aktiviranim enkriptiranim razgovorima ili integraciji s WhatsAppom.

Facebookova prva aplikacija za dopisivanje slavi deseti rođendan, a kompanija je sve odlučila upriličiti ubacivanjem nekoliko novih opcija, uključujući one rođendanske, piše Engadget, a prenosi Noob.ba.

Messenger je tako dobio rođendanske verzije već postojećih funkcija poput soundmojija za rođendane, AR efekata, naljepnica, tema za razgovore i drugih sličnih efekata. Korisnici također slavljenicima (pravim ljudima, ne Facebooku) mogu poslati novac putem Facebook Payja koji je tehnički ista stvar kao standardni Facebook Pay, samo s rođendanskom estetikom.

Aplikacija također ubacije novu vrstu mini igara oblikovanih u ankete. Opcija skupini omogućuje odlučivanje o vickastim anketama koje članove pitaju ko bi u skupini najvjerojatnije propustio let ili borio se protiv zombija. Ovi sljavljenički efekti dostupni su svim korisnicima aplikacije.

Pored rođendanskih eskapada, Facebook je u Messenger ubacio i povezivanje fraza i animacija, efekt na koji smo navikli u iMessageu.

(www.jabuka.tv)