Range Rover, koji je sinoć pronađen u Rogatici u policijskoj akciji, ukraden je sredinom rujna u Sarajevu, saznaje 'Dnevni avaz', a dvije od tri osobe koje su tijekom noći u ponedjeljak uhićene u Rogatici predate su Ministarstvu unutarnjih poslova Kantona Sarajevo.

Vozilo je prevezeno u Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA), gdje će biti vještačeno.

Kako piše 'Avaz', uhićeni su Rade Bartula, Zoran Jovičić i Slaven Dakić. Inače, Dakić je jedan od optuženih u akciji "Volan", jedne od najvećih akcija u suzbijanju automafije, a u kojoj je optužen i Srećko Trifković, kojem je određen pritvor zbog sumnje da se može dovesti u vezu s ubojstvom policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Slaven Dakić je svojevremeno pucao i na Dejana Vukovića - Super Bebu, automafijaša iz Istočnog Sarajeva, s kojim je u sukobu, navodi 'Avaz'. Policija istražuje je li ovaj Range Rover bio na mjestu ubojstva policajaca.

U akciji je pronađeno nekoliko vozila koja su ukradena u prethodnom periodu, među kojima je i Range Rover, koji se spominje u slučaju ubojstva sarajevskih policajaca, jer je prema izjavama pojedinih svjedoka upravo to vozilo korišteno.

Do uhićenja u Rogatici je, kako navodi Klix, došlo nakon dužeg praćenja određenih osoba koje su i uhićene u spomenutom Range Roveru.

U srpnju prošle godine, Tužiteljstvo BiH priopćilo je da je u suradnji sa policijskim agencijama uspjelo da "razbije" četiri organizirane kriminalne grupe koje se sumnjiče za krađe automobila na području Kantona Sarajevo, Tuzlanske, te Hercegovačko-neretvanske županije i županije Zapadnohercegovačke još od 2011. godine.

Bljesak.info