Etno skupina „Čuvarice“ iz godine u godinu svojim radom, upornošću i iznad svega ljubavlju prema glazbi postižu sve bolje i uspješnije rezultate.

Prošle godine na Melodijama Mostara nastupile su s pjesmom „Divojka“ za koju je tekst napisao Žarko Madžar, glazbu Biljana, David i Milenko Glibo, te aranžman Josip Vukoja. Dobile su nagradu za najbolje debitantice. Ista će pjesma ove godine biti  nagrađena Zlatnom plaketom i ponovno ćemo je čuti i ove godine na Melodijama Mostara u dijelu “Biseri Melodija Mostara“ uz Marka Perkovića Thompsona, Matu Bulića, Tihu Orlića, Meri Cetinić, Sinišu Vucu, klapu Hrvoje i Paulu Jusić.
 

I to nije sve, osim što će naše Čuvarice nastupiti u uvodnom djelu ove godine, ponovno nastupaju i u konkurenciji za festivalske nagrade s pjesmom „Sazrilo je grožđe“. Tekst za ovu pjesmu napisala je Blažica Nogić iz Hrvatske, glazbu potpisuju trojac Biljana, David i Milenko Glibo, a aranžman Josip Vukoja.

U razgovoru s voditeljicom etno skupine „Čuvarice“ gos. Biljanom Glibo portal Rama-Prozor.info doznaje da Čuvarice pripremaju i svoj novi album na kojem će se naći pjesme „Opadaj lišće“, Moj dragane“, „Divojka“, „Budila majka Ivana“, „Diva s Vrana“, „Sazrilo je grožđe“ i druge nove pjesme koje rade u suradnji s glazbenim producentom Josipom Vukoja iz Fojnice.  Vokale za sve pjesme snimaju u glazbenom studiju Amadeus u Sarajevu kod gos. Marina Meštrovića.

U planu je i snimanje spota za pjesmu „Diva s Vrana“ za koju su uradile aranžman. Čekaju proljeće i da snijeg okopni.
 
Iz ovog razgovora doznajemo da Čuvarice ove godine pjevaju misno slavlje na Kedžari, misu uočnicu na Šćitu za Malu Gospu, da putuju ponovno u Sopnicu i na susret iseljenih župljana župe Uzdol u Innsburcku i još puno toga.

Nama samo preostaje da podržimo naše Čuvarice i da im zaželimo dobar uspjeh na Melodijama Mostara 27. travnja 2018. i puno plodnih nastupa i novih pjesama.