Napise španjolskih medija kako trener Luis Enrique doziranjem minutaže Ivana Rakitića 'testira njegovo strpljenje' pojačale su samo nagađanja o njegovom potencijalnom transferu u Manchester United.

Don Balon, Marca i Sport su između ostalih pisali o navodnom Rakitićevom nezadovoljstvu u Barceloni, što je samo dolilo ulje na vatru u engleskom tisku koji je već ranije pisao o Mourinhovom interesu za hrvatskog veznjaka za kojeg je spreman platiti preko 40 milijuna eura.

Daily Star u svom tekstu pod naslovom "Barcelonina zvijezda želi ponovnu suradnju s Guardiolom...ali Mourinho ima druge planove", piše kako Mourinho u Rakitiću vidi igrača koji bi bio sjajna potpora Paulu Pogbi i da bi uz njega Francuz dobio potpuno slobodu u igri.

Rakitića i Guardiolu pak spominju u istom kontekstu jer je hrvatski veznjak jednom prilikom komplimentirao aktualnom treneru Manchester Cityja.

'On je jedan od najboljih trenera na svijetu i bila bi mi čast igrati za njega", rekao je između ostaloga Rakitić.

Valja reći u cijeloj priči kako Rakitić u nijednom trenutku nije izrazio svoje nezadovoljstvo u Barceloni, upravo suprotno i da je ugovorno vezan do 2019. godine.