U svojim uobičajenim aktivnosti, JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar ima sluha i želje da pomaže i podupire humanitarne, sportske, kulturne i druge aktivnosti u svom okružju. Tako je ovoga srpnja  podržala i prvi put ekspediciju na Gran Paradiso 4061 m.n. (najviši vrh Italije) i Mont Blanc 4810 m.n. (najviši vrh Francuske i zapadne Europe) u organizaciji Društva prijatelja prirode ''LIPA'' iz Odžaka.

Inače,  planinarsko društvo Lipa iz Odžaka formirano je prije osam godina s ciljem širenja, podizanja i razvoja masovnoga boravka u prirodi u svrhu rekreacije i aktivnog odmora kao i jačanju svijesti o očuvanju prirodnih ljepota i zaštite životne sredine. Broji oko 100 stalnih članova uz veliku potporu lokalne zajednice. Društvo izdaje povremeno ekološki bilten i  jedan je od nositelja u organizacije proslave Dana planete zemlje u Odžaku.

Ovu ljetnu ekspediciju kao važan planinarski poduhvat planinari društva „Lipa“ organizirali su s kolegama iz Banjaluke, Gradiške i Prijedora. Ekspediciju se sastojala od 9 planinara (tri žene) od toga tri iz DPP „Lipa“ Odžak: Ivo Lubina (predsjednik Društva i certificirani planinarski vodič), Stjepan Majić (član Društva) i Davor Ilić (član Društva i  certificirani planinarski vodič).
Kako je naglasio naš sugovornik član društva, Davor Ilić: „Prvi uspon na Gran Paradiso bio je aklimatizacijski-pripremni uspon za Mont Blanc koji je uz dobru organizaciju bio zahtjevan i težak. Ali svaka muka na kraju bude slatka, da iako umorni i pod dojmom velikoga uspona razmišljamo o novim, budućim ekspedicijama Elbrus ili možda Aconcagua tko zna....“

Gosp. Ilić je također istaknuo kako takvi podvizi skupine planirana i istinskih zaljubljenika prirode ne bi bili mogući bez pomoći donatora i sponzora te se posebno zahvaljuje Elektroprivredi Hrvatske zajednice Herceg Bosna d.d. Mostar što je prepoznala važnost toga pothvata i podržala ekspediciju.

JP Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne d.d. Mostar koristi se ovom prilikom da čestita članovima Društva prijatelja prirode ''LIPA'' iz Odžaka na uspješno obavljenoj ekspediciji uz mnogo uspjeha u osvajanju novih vrhova.