Bosanskohercegovački tenisač Damir Džumhur pobjednik je ATP turnira u St. Petersburgu. Džumhur je u finalu milijun dolara vrijednog turnira pobijedio trećeg nositelja i 29. igrača na ATP listi Talijana Fabija Fogninija sa 3:6, 6:4, 6:2 i došao do prve ATP titule u karijeri.

Dvadesetpetogodišnji Sarajlija uspio se vratiti u igru nakon što je izgubio prvi set te napraviti preokret protiv favoriziranog Talijana i doći do naslova koji mu je donio 178.000 dolara i 250 bodova. Tako će bh. tenisač od sutra biti 40. igrač svijeta.

U drugom setu Džumhur je u petom gemu napravio break, ali je istom mjerom uzvratio Fognini. No, bh. tenisač je i u devetom gemu osvojio poen na servis protivnika te poveo sa 5:4, a svoj servis gem završio bez izgubljenog poena uz završni as udarac za izjednačenje 1:1.

Početak trećeg seta pripao je bh. tenisaču koji odmah pravi brejk, a potom uzima i svoj servis gem. Prednost brejka zadržao je do kraja, a svoj nadmoć okrunio je u sedmom gemu kada je još jednom osvojio servis protivnika te sigurno na svoj servis došao do pobjede.

Sljedećeg tjedna Džumhur će nastupiti na turniru u kineskom Shenzhenu gdje je postavljen za šestog nositelja. Protivnik u prvom kolu mu je Australac John Millman.