Braća Stjepan Budimir -Ćipe (83) i Ivan Budimir (81) iz duvanjskog sela Mokronoga  su preminuli u četvrtak 24. ožujka, piše Tomislavnews.

Stjepan-Ćipa i Ivan Budimir su braća, rođeni su u Mokronogama, Tomislavgrad, a otac im je umro 1942. godine, pa su, kako se tada govorilo, ostali mali bez hranitelja, bez glave obitelji. Šezdesetih godina prošloga stoljeća, zajedno za brojnim Duvnjacima, obojica odlaze na rad u Njemačku gdje su zajedno radili na baušteli 30-tak godina. Devedesetih godina prošloga stoljeća stekli su mirovinu i isti dan se vratili u svoje Mokronoge gdje su im živjele obitelji: djeca, unučad, rodbina, prijatelji…

Stalno su živjeli u slozi, u početku u zajedničkoj kući, zatim kuća do kuće, jedan bez drugoga nisu mogli ni jedan dan, bili su zaista vezani.

Nisu bili boležljivi, pa je neobično da ih je isti dan, 11. ožujka, 2022. godine zaboljelo, a nakon samo 13 dana, 24. ožujka, 2022. godine su preminuli: dvije godine stariji Stjepan u 3, 35 sati, a Ivan u 9, 45 sati, dakle, nakon šest sati. Stjepan je pokopan jučer, na groblju Vučkovine, a Ivan će biti pokopan danas na istom groblju.

Od obitelji su doznali da se slično dogodilo i u obitelji Stjepanove i Ivanove majke Mande, isti dan su umrli brat i bratić, također Budimir.