Dvije žene i njihova dva psa spašene su kada su u srijedu nakon što se svibnju ove godine pokvario njihov brod nasred Pacifika. Američka mornarica izvijestila je kako su Jennifer Appel i Tasha Fuiaba otkrivene na udaljenosti većoj od 1400 kilometara od Japana, a otkrila ih je posada ribarskog broda iz Tajvana.

Američki ratni brod Ashland koji je provodio rutinsku patrolu pomogao je unesrećenoj posadi i tajvanskom brodu kako bi svi bili smješteni na sigurno.
 

Appel i Fuiaba krenule su na plovidbu sa svojim psima iz Havaja prema Tahitiju još u proljeće. Nakon spašavanja, izjavile su kako im se brodski motor pokvario 30. svibnja, ali su vjerovale kako će uz pomoć jedara uspjeti doći do kopna, ali to se ipak nije dogodilo.

Nakon dva mjeseca na otvorenom moru, djevojke su počele odašiljati signale za spašavanje, međutim, niti jedan brod nije se nalazio dovoljno blizu da bi zaprimio njihove pozive u pomoć. Apple je rekla da su preživjele isključivo radi zaliha vode koje su ponijele sa sobom, kao i hranom dostatnom za jednogodišnje putovanje.

"Zahvalna sam na svemu, spasili su naše živote. Kada smo vidjeli američku posadu, osjetile smo pravo olakšanje.", kazala je Appel nakon spašavanja.