U hotelu „Zenit“ u Neumu, od 28. do 30. travnja 2017. održano je 16. kadetsko i 19. juniorsko prvenstvo Šahovskog saveza Herceg-Bosne. Na prvenstvu je nastupilo 12 kadetkinja, 32 kadeta, 1  juniorka i 4 juniora koji su se natjecali u sedam ženskih i sedam muških skupina.

Igralo se po Bergerovom ili švicarskom sustavu uparivanja, ovisno o broju natjecatelja u skupini. Tempo igre bio je 30 minuta po igraču. Tri najuspješnija igrača u svim dobnim skupinama stekla su pravo sudjelovanja na državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine koje će se održati u Zenici od 20. do 23. svibnja 2017. godine.

Šahovski klub „Rama“ nastupio je s tri natjecatelja i osvojio dvije zlatne i jednu srebrnu medalju. Zlatne medalje osvojile su Mia Marić u kategoriji Ž-12 i Sanja Marić u kategoriji Ž-20. Srebrnu medalju osvojila je Sara Marić u kategoriji Ž-18.

Uporedo s ovim natjecanjem održano je i 22. KUP natjecanje za seniore. Nastupilo je ukupno 10 klubova. ŠK „Rama“ zauzeo je sedmo mjesto, a predstavljali su ga Franjo Marić, Sanja Marić, Tihomir Marić, Sara Marić, Stanko Ćurčić i Mia Marić.