Vrijedi spomenuti kako je Niko Kovač odradio odličan posao jer je u igru uveo i Alcantaru i Comana koji su mu donijeli preokret.

Fantastičnu borbu gledali smo u posljednjem kolu skupine E na Amsterdam Areni gdje je Ajax ugostio Bayern Munchen. Bila je to ujedno i borba za prvo mjesto u skupini, a na kraju je završilo 3:3.

Ali, kakva je samo to utakmica bila u kojoj smo vidjeli dva preokreta, dva crvena kartona i dva penala, a na kraju i dva gola u finišu.

Bayern je poveo već u 13. minuti kada Gnabry sjajnom loptom pronalazi Lewandowskog, a Poljak rutinski matira Onanu. Ajax je nakon primljenog pogotka počeo s napadačkim nogometom, ali obrana gostiju nije dozvoljavala veću priliku.

Do novog pogotka bliži su bili Bavarci. Ponovno se Lewandowski našao u kolosalnoj, ali Onana čudesnom intervencijom brani udarac gostujućeg napadača s dva metra.

Do kraja poluvremena Bayern je ponovno preuzeo inicijativu, ali se rezultat nije mijenjao.

Nakon nešto mirnijeg starta drugog poluvremena, u nastavku je bilo samo pitanje tko će prvi zatresti mrežu jer se igrao otvoren nogomet. A, do gola dolaze domaćini i to preko Tadića koji kruniše fantastičnu akciju Ajaxa i poravnava na 1:1.

Bayern je uzvratio ponovno preko Lewandowskog, ali Ajaxov vratar je radio čuda na golu. Još jedna čudesna obrana Poljaku koji se sam našao na petercu, ali pored Onane nije mogao ni ovog puta.

U nastavku je Ajax dobio crveni karton kada je Wober napravio grub prekršaj nad Goretzkom . No, uzvratio je Muller istom mjerom. Veliku glupost učinio je njemački napadač kada je visoko podigao nogu i čepovima raskrvario glavu protivničkom nogometašu. Zaslužen crveni karton.

No, gluposti Bayernovih igrača su se nastavile. Boateng nepromišljeno ruši protivničkog napadača, a sudac svira jedanaesterac kojeg u gol pretvara Tadić i Ajax vodi s 2:1.

Ali, vratio je sada Ajax Bayernu na isti način jer je Alcantara oboren u kaznenom prostoru i dosuđen je penal za Bayern, a Lewandowski je pogodio za 2:2.

I kada se mislilo da će završiti neriješeno, ukazao se Coman koji preciznim udarcem zabija za 2:3. Vrijedi spomenuti kako je Niko Kovač odradio odličan posao jer je u igru uveo i Alcantaru i Comana koji su mu donijeli preokret.

Na pogreške i gluposti svojih igrača jednostavno nije mogao utjecati.

Ali, u 95. minuti Ajax, koji je krenuo na sve ili ništa, dolazi do izjednačenja 3:3. Tagliafico je nekako ugurao loptu pored očajne obrane Bayerna.

Ovim remijem Bayern je zadržao prvo mjesto i s prve pozicije ide u nokaut fazu, a Ajax s druge. U Europsku ligu će Benfica koja je večeras pobijedila AEK s 1:0. Grčki klub u kojem igra hrvatski napadač Marko Livaja (nije igrao zbog crvenog kartona) završio je natjecanje bez ijednog boda. Kod Benfice je Krovinović čitav susret proveo na klupi