Domagoj Duvnjak (32) prebolio je koronavirus zbog čega nije u najboljoj formi, a 13. siječnja počinje Svjetsko rukometno prvenstvo što znači da vremena za pripreme ima jako malo. Final Four Lige prvaka kreće od ponedjeljka, trebao se odigrati u lipnju, ali je odgođen zbog aktualne pandemije. Luka Cindrić (Barcelona), Manuel Štrlek (Veszprem) i Domagoj Duvnjak (Kiel) trojac je koji će u završnici Lige prvaka predstavljati Hrvatsku. U razgovoru za Balkan handball, Duvnjak je otkrio da sanja naslov prvaka s Kielom, ali mu je korona poremetila pripreme za final Four i prvenstvo u Egiptu.

"Za nas sportaše pauza od 14 dana baci te totalno unatrag. Ja sam ne znam kakav ću biti. Na treningu se osjećam u redu, ali trening nije isto kao utakmica. Nakon povratka sam imao problema s kondicijom, nakon deset minuta trčanja sam rekao da ne mogu više, da je dosta. Nije ugodno, neću reći da sam na nuli, ali bacilo me unatrag", rekao je Duvnjak za Balkan handball pa dodao:

"Cijela ekipa je bila u karanteni deset dana, ali dečki su mogli nešto raditi od doma, trenirali su. Meni je doktor zabranio da ne smijem ništa raditi. Nisam ništa radio 14 dana, krenuo sam lagano s kondicijskim treningom, to su dvije minute trčanja pa minuta hodanja. Dok nisam prošao dodatne preglede, Bogu hvala na pregledima je sve dobro. Mora se proći ta kontrola srca i pluća. Poslije sam se dobro osjećao, nadam se da će ostati tako. Nisam smio izaći van, jednom sam izašao na terasu i zavrtjelo mi se. Bogu hvala nisam imao teže simptome, izgubio sam miris i okus, to je jedan čudan osjećaj, ali vratilo se nakon par dana. Gledao sam sve moguće sportove", rekao je najbolji rukometaš Eura 2020, prenosi 24sata.hr.

2Kako ću sada izdržati ovaj Final Four stvarno ne znam. Ne želim tražiti nekakve alibije, Liga prvaka je san svakog sportaša i ja se nadam da će me zdravlje poslužiti i da ću izdržati dvije utakmice", rekao je Duvnjak. Sreća u nesreći je što Hrvatska na Svjetskom prvenstvu igra u skupini s laganim protivnicima, Japanom, Katarom i Angolom pa Lino Červar može odmarati Duvnjaka u grupnoj fazi i pripremati ga za najjače utakmice u drugom krugu gdje će Hrvatskoj trebati u punoj formi.