U Hrvatskoj katoličkoj župi München župnik fra Petar Klapež predvodio je u subotu 16. rujna svečano misno slavlje u kapeli Duha Svetoga Schloss Fürstenried München tijekom kojega je krstio djevojčicu Sofiju, osmo dijete u obitelji Franje i Žane Ivane Barišić.

Na početku mise župnik je izrekao pozdravne riječi krštenici Sofiji njezinim roditeljima, kumovima i svim prisutnima te obredno uveo malu Sofiju u Crkvu.

U propovijedi župnik je izrazio radost što župna zajednica, nadbiskupija München Freising i Katolička crkva dobiva još jednog člana. Osvrnuvši se na naviješteno Evanđelje, rekao je da krštenje istinski otvara vrata vječnog života jer se krštenjem ucjepljuje u Kristov život te tako postaje Božje dijete. Stoga o svima nama, meni Vašem župniku, vama roditeljima i kumovima kao i svima vama ovdje prisutnima ovisi hoće li ovo novorođeno dijete zajedno sa svom ovom brojnom djecom sutra kada odrastu u vjeri biti sretni. Svojim životom budimo im istinski svjedoci na putu odrastanja u vjeri u dobi mudrosti i znanju, rekao je župnik.

Nakon misnog slavlja sve prisutne obitelj Barišić je pozvala na svečani ručak u restoranu.

Na misi su ministrirala braća i sestre male Sofije s djecom njihovih kumova obitelji Šibenik, a liturgijsko pjevanje na misi predvodio je kum male Sofije Florijan Šibenik.

Roditelji male Sofije su rođeni u Münchenu i roditelji su 70-tih godina iz Šuice došli u München. Otac obitelji Franjo je po zanimanju inženjer, djelatnik u firmi BMW, dok je majka Ivana potpuno posvećena obitelji. Od njihove osmero djece pet je djevojčica i tri dječaka. Franjo i Žana Ivana Barišić u braku su šesnaest godina.

Pored svojih redovnih poslova, Franjo i Ivana su aktivni članovi župe. Franjo je predsjednik i župskoga vijeća dok sva djeca sudjeluju u župskim aktivnostima. U obitelji se svaku večer moli Gospina krunica. I Ivana i Franjo potječu iz brojnih obitelji, stoga na neki način ne čudi ovakva vjera u život.