Premda je vrlo udobno i dosta ljudi to čini, nositi telefon u stražnjem džepu hlača nije preporučljivo jer telefoni imaju zaslone osjetljive na dodir pa vrlo lako mogu nazvati broj za hitne slučajeve, a da niste svjesni. Čak 30 posto hitnih poziva su slučajni. Ako često osjećate bol u trbuhu i nogama to može biti posljedica nošenja telefona u džepu. Možete ga lako zaboraviti i slomiti ili izgubiti.

Uz kožu

Nemojte držati mobitel uz kožu jer bakterije s ekrana prelaze na lice i mogu biti uzrok akni ili drugih bolesti kože. Osim toga, elektromagnetsko zračenje postaje jače. Dok razgovarate preko mobitela, ostavite najmanje 0,5 do 1,5 centimetara između uređaja i kože.

Na vrućim mjestima

Visoke temperature također su štetne za elektroniku. Ne preporuča se da ostavite svoj telefon u automobilu ili na plaži gdje je izložen suncu ili nekom izvoru topline.
 

Pod jastukom

Ne držite telefon pod jastukom. Ako vam noću često dolaze obavijesti, a zaslon zasvijetli to negativno utječe na proizvodnju melatonina i dovodi do problema sa spavanjem.

Također, bilo je slučajeva eksplozije telefona i požara. Kad pokrijete telefon jastukom, povećavate šanse za pregrijavanje i izbijanje požara, pogotovo prilikom punjenja. Bolje je da ga punite dalje od sebe, svog kreveta i drugih ljudi, a po mogućnosti nikako preko noći.

Na punjaču

Ne, punjenje telefona ne šteti vašem zdravlju direktno,  ali bolje je da ne punite mobitel preko noći jer to može skratiti vijek baterije.

Na hladnim mjestima

Ako je vani hladno i temperatura pada ispod nule, vodite računa o svom telefonu i ne ostavljajte ga dugo na ulici ili u automobilu. Razlika u temperaturi vrlo je štetna za uređaje jer dolazi do kondenzacije kada ga vratite na toplo mjesto, a to može dovesti do kvara. Svoj mobitel možete zaštititi maskom.