Zagrebačka policija prijavila je 40-godišnjeg državljanina Srbije te Bosne i Hercegovine zbog krivotvorenja niza osobnih dokumenata, a koji se otprije nalazi na Interpolovoj tjeralici zbog proizvodnje i prodaje droge, izvijestila je zagrebačka policija.

U policiji kažu da su 23. veljače, radeći po aktivnim međunarodnim potragama, na zagrebačkoj Trešnjevci uhitili 40-godišnjaka za kojim su raspisane tjeralice Interpolovog ureda u Beogradu i Sarajevu zbog sumnje da je organizirao zločinačku organizaciju koja je na Balkanu proizvodila i prodavala drogu.

Kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja da je 40-godišnjak pribavio originalnu osobnu iskaznicu, putovnicu i vozačku dozvolu izdane od nadležnih tijela Republike Kosovo na kojima se nalazila njegova digitalna fotografija, ali lažno ime.

Pretragom stana kojeg koristi 40-godišnjak pronađena su još dva seta krivotvorenih dokumenata i to putovnica, osobna iskaznica i bugarska vozačka dozvola te hrvatska osobna iskaznica i vozačka dozvola.

Nakon kriminalističkog istraživanja 40-godišnjak je predan u ekstradicijski pritvor zagrebačkog zatvora, dok je kaznena prijava podnesena redovnim putem Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu, prenosi Hina.