Novljanin Zoran Marić (47) osumnjičen je da je ubio kanadsku državljanku Ljiljanu Simić (54), a potom prodao njezin automobil i trošio novac s njezine viza kartice.

Zbog sumnje da je suučesnik u tom zločinu, policija je uhitila državljanina BiH Radomira Delića, nastanjenog u Herceg Novom.

Marić je višestruki povratnik u izvršenju krivičnih djela, a uhićen je prije dva mjeseca. Tijelo Ljiljane Simić pronađeno je prije dvije noći u hercegnovskom selu Mokrine. 

Njezin nestanak 6. rujna policiji je prijavila obitelj, nakon što se nije ukrcala u avion kojim je trebao odletjeti do Kanade. 

Njezin bivši suprug, Vladimir Krstanović, rekao je da ih je kotorska policija u petak obavijestila da su “za petama osobama koje sumnjiče za otmicu Ljiljane”, ali i da su im nagovijestili da se “spreme za najgore”, prenosi Dnevni avaz. 

Kazao je i da su inspektori do ubojice došli nakon što su im dostavili popis korištenja kartice njegove bivše supruge. 

"Moja bivša supruga u Crnu Goru sada je došla samo prodati  stan u Kotoru. Rekla mi je da će ga prodati za 210.000 eura i da su joj agenti već pronašli manji, koji će kupiti za 100.000 eura... Ne znam je li to uradila, ali javila se da dolazi i ovamo nije došla. Tada su nam njezini susjedi rekli da su je posljednji put vidjeli 5. rujna kako s prtljagom izlazi iz stana... Obavijestio sam RCMP (Kraljevska kanadska konjička policija) i kanadsko veleposlanstvo u Beogradu o nestanku, a susjeda s kojom je Ljiljana bila bliska pošla je u kotorsku policiju i spojila nas s njima”.

Objašnjava da je policija prvo ispitivala Ljiljaninog bivšeg partnera iz Podgorice, koji im je pomogao:

"Rekao im je da joj je dao SIM karticu kada je sletjela u Podgoricu, a onda su tim tragom došli do broja Zorana Marića, s kojim je imala puno razgovora... Snimljen je i da tri noći, nakon nestanka, ulazi u njezin stan, ali i kako njezinim ‘nissanom’ dolazi na jednu benzinsku crpku i pokušava platiti njezinom karticom. Inspektorica, koja nam je svih ovih dana bila podrška, rekla nam je da se na snimci vidi da je na suvozačevom mjestu ženska osoba, ali da nisu utvrdili je li to Ljiljana”.

Ispričao je i da ih je inspektorica koja je vodila slučaj obavijestila i da su saznali da Marić pokušava prodati automobil i da su ga htjeli uhvatiti u klopku.

"Imali su dogovorenog kupca, ali Marić se nije pojavio. Istog dana njezino vozilo zaustavljeno je u Nikšiću. Čovjeka koji je upravljao ‘džipom’ pitali su odakle mu automobil. Rekao im je da ga je kupio od Zorana, a da je žena čiji je automobil otišla u Kanadu i da se više nikada neće vraćati u Crnu Goru. To mi je bilo užasno sumnjivo i ispostavilo se da sam opravdano strahovao...”