Dok se lagano bliži kraj školske godine, privode se kraju i mnoge školske aktivnosti. Učenici devetih razreda već znaju tko je učenik njihove generacije. Znaju to i učenici OŠ Veselka Tenžere kao i nastavnici.

Učenica generacije u ovoj školi je Dragana Juričić, učenica koja zaslužuje sve pohvale i to ne samo zbog odličnog uspjeha u svim razredima.

Sjeća se Dragana upisa u prvi razred. Došla je s mamom. U razredu je bilo puno ljudi, ali samo je ona, kako kaže, bila dijete. Tako je i ostalo do kraja osnovne škole. Bila je jedina učenica u svom razredu.

Danas je već izrasla u prekrasnu osobu kojoj nije bio problem raditi i učiti sama. Iskoristila je to na najbolji mogući način, uzela je ono najbolje što su joj život i škola u kombiniranom odjelu pružili. Nastavnici su bili sretni s njom zahvaljujući njezinom trudu, radu, njezinoj odgovornost i samostalnosti.

Aktivna je bila u svemu; od sekcija, do natjecanja, humanitarnog rada (pomoć za misije-Tatale) itd.

Izdvajamo samo zdanje natjecanje u programiranju uz upotrebu micro:bit uređaja koje organizira British Council. Zajedno sa svojom prijateljicom Mihaelom (VIII.razred) ušla je u završni krug natjecanja na kojem su sudjelovali učenici Republike Srpske i HNŽ-a.

Dragana svira klavir te svojim angažmanom pomaže župnom zboru da uljepša misna slavlja na Uzdolu. Nekad je možete vidjeti u idili Krančićkog polja kako čuva krave i svira gitaru. Od velike je pomoći i svojim roditeljima. Nećemo nabrajati što sve radi kući, jer bi netko mogao to krivo interpretirati.

Svoju humanost pokazuje i izborom srednje škole; želi upisati srednju medicinsku školu.

U zadnjoj pismenoj je napisala „Čudan je to osjećaj kada završavaš jedno najljepše razdoblje života, ali trebaš shvatiti da je svaki dan nova prilika za stvaranje novih uspomena. Zato se trebamo potruditi da uspomene budu lijepe, jer na kraju svega, ostaju nam samo uspomene.“

To je naša Dragana koja je bila dar svima nama. Pred tobom su nove prilike. Sigurni smo da ćeš  ih iskoristiti na najbolji mogući način.

Nastavnicima ćeš nedostajati, ali život se kreće. Bilo je zadovoljstvo raditi s tobom.

Tužni smo što odlaziš, a i sretni što ideš u novo sutra. Ostani takva kakva jesi, i svijet će biti ljepši.

S ljubavlju,
tvoji nastavnici i učiteljice!