Nesvakidašnja situacija dogodila se u Srbiji. Dostavljač hrane dobio je otkaz jer je djevojci kojoj je dostavio narudžbu poslao SMS poruku.

Naime, screenshot poruka je objavila neimenovana djevojka kako bi ukazala na zloupotrebu njenih osobnih podataka koji su bili dostupni dobavljaču s obzirom na to da to zahtijeva posao koji on obavlja.

“Ej kakva je hrana bila jučer? Dostavljač”, napisao je u prvoj poruci na što nije dobio odgovor.

U međuvremenu je screenshot stigao do uprave pa je tako mladić ostao bez posla. Ponovo se nakon toga javio toj djevojci.

“Ej, samo da ti se zahvalim. Jučer sam dobio otkaz na poslu zbog tebe. Ne mogu vjerovati da si se žalila jer sam ti se javio na najnormalniji način i poslao jednu poruku, niti sam bio vulgaran niti bilo što. Svaka čast, ne znam kakvu ti korist imaš od toga, ali eto ja sad posao više nemam, niti imam mjesečne prihode”, poručio joj je.
 


Odmah nakon što je ova prepiska postala dostupna široj javnosti, razvile su se brojne polemike o njoj pa je tako bilo onih koji su podržavali ovo što je djevojka uradila, ali i onih koji su je osuđivali.

“Ljudi stvarno napadaju ženu što je prijavila da je netko prilično neuljudno iskoristio njen broj telefona koji je dobio jer radi negdje”, napisao je jedan od korisnika na Twitteru ukazujući tako da je neprihvatljivo to što je dostavljač uradio.
 


“Ne djeluje mi da je momak išta loše uradio. Normalno je da se momci udvaraju djevojkama. To što je djevojka takva kakva jest nije njegova krivnja. I baš mi je žao što mu se dogodilo to ružno iskustvo”, stava je drugi korisnik.

Osim analiziranja ovog poteza, brojni korisnici su se i našalili na račun ove situacije pa je tako dostavljač postao inspiracija za brojne memeove.

Dnevnik.ba