Najpopularniji konavoski svećenik, don Tihomir Šakota, na Konoviziji je trebao nastupiti već prošle godine, ali su se nažalost umiješale „više sile“.

Don Tiho će tako svoj konovizijski debi imati ove godine kao predstavnik Pločica u kojima je župnik.

Rođen na sjeveru Hercegovine, Rami, 45-godišnji Tiho je prije dolaska na Pločice bio župnik u Dubravci, Lastovu i Dubrovačkom primorju.

Omiljen među stanovništvom, posebno onim mlađim, poznat je i kao veliki dobrotvor koji često organizira humanitarne događaje, izvrstan kuhar koji voli svojim delicijama počastiti sve ljude dobre volje, a ni pisanje tekstova i glazbe za pjesme mu nije nepoznato pa su njegove skladbe među ostalim završile i u repertoaru Mate Bulića.
 


Konovizija je jedinstveno natjecanje konavoskih mjesta i sela u pjevanju koje je premijerno održano 2018. godine. Po uzoru na Euroviziju, ali s velikom dozom humora, ležernosti i prepoznatljivog konavoskog štiha, Konovizija je natjecanje u kojem svojim glasovima žiri mjesta i sela čiji predstavnici nastupaju odlučuju pobjednika. Ali Konovizija je puno više od natjecanja – druženje uz dobru zabavu u kojem se ujedno pjevačkim točkama prikazuju vokalne, a videima i prirodne, ljepote Konavala.

S originalnim i zabavnim nastupima praćenim uzavrelom navijačkom atmosferom, poštapalicama voditelja kojima Konovizija u niti jednom trenutku ne prelazi u previše ozbiljne vode, dobrom vibrom te napetošću samog glasanja ,u kojemu se članovi žirija javljaju uživo iz svojih mjesta, Konovizija je ne samo neponovljivo događanje i događaj godine u Konavlima, već i prema komentarima na društvenim mrežama „nešto najbolje što se dogodilo u novije vrijeme“.

O pobjedniku Konovizije određuje žiri sastavljen od predstavnika mjesta i sela koja nastupaju a koji glasaju po već poznatom principu dajući glasove od 1 do 12 bodova.