Izvanredna sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine okončana je odobravanjem federalnog proračuna za 2018. godinu i pratećeg Zakona o izvršenju proračuna.

Usvojene su također dopune Zakona o proračuna, kojima se gradonačelniku Mostara dozvoljava da u suglasnosti s načelnikom službe za financije utvrđuje ovogodišnji proračun Grada budući da Mostar nema novoizabrano Gradsko vijeće.

Također je Dom naroda na današnjoj izvanrednoj sjednici odobrio ovogodišnje financijske planove Zavodu mirovinskog i invalidskog osiguranja, Zavodu za zapošljavanje, Zavodu zdravstvenog osiguranja i reosiguranja te Povjerenstvu za električnu energiju FBiH (FERK). FERK-u je dana i suglasnost da u skladu sa sistematizacijom radnih mjesta, primi putem javnog natječaja nove uposlenike.

Proračun FBiH, navedena dva zakona i finacsijske planove federalnih zavoda odobrio je također na izvanrednoj sjednici u srijedu i Zastupnčki dom, što omogućava da ovi akti mogu stupiti na snagu.

Ovogodišnji proračun FBiH ima najveći dosadašnji nominalni iznos od 2,88 milijardi KM.

Budući da su danas izaslanici Doma naroda ulagali amandmane na njegov sadržaj, koje Vlada nije prihvatila, posebnim zaključkom su dali u zadatak Vladi FBiH da kod izrade rebalansa, maksimalno uvaže te amandmane.