Jedan od bivših visokih dužnosnika Obavještajno sigurnosne agencije, a sada profesor sigurnosti na banjalučkom fakultetu, Predrag Ćeranić kazao je za RTL da  će 'dolazak pape Franje početkom lipnja i nogometna utakmica između reprezentacija BiH i Izraela, koja će se također odvijati u lipnju, bit će veliki sigurnosni izazovi za BiH'.

- Naravno da teroristički napad u Zvorniku stvara jednu dodatnu zabrinutost u smislu hoće li sigurnosni sustav BiH moći pružiti adekvatan odgovor i zaštitu, zbog sve učestalije indoktrinacije mladih idejama Islamske države, kazao je Ćeranić za RTL.

Preporučio je jače mjere sigurnosti i snažnije uključivanje međunarodne zajednice u osiguranje dolaska Pape, u smislu pune mobilizacije sistema sigurnosti BiH. I naravno, onih koji su najodgovorniji, a to su nosioci visokih političkih funkcija.

- Obavještajna agencija morala je predvidjeti ovaj napad. Međutim, više zbog općeg saznanja i procjene da su na prostoru Bosne i Hercegovine mogući teroristički napadi. Bez navođenja konkretnog vremena ili mjesta, to ne možemo smatrati valjanom informacijom, kazao je Ćeranić, dodajući kako je jako loša koordinacija među brojnim sigurnosnim agencijama BiH i kao posljedica takvog njihovog nesnalaženja, događaju se teroristički akti koje nisu predvidjeli i sve je veća cijena koju građani zbog toga plaćaju, zaključio je Ćeranić. (prvi.tv)