Na 38-oj sjednici Općinskog vijeća Prozor-Rama našlo se nekoliko izvješća o radu među kojima i „Izvješće o radu Službe za razvoj, poduzetništvo, obrt i financije“ koje je pokazalo svu nesposobnost i bezobrazluk vladajuće garniture u našoj općini. I u ovoj prilici načelnik Ivančević i njegovi poklonici pokušali su okriviti svakoga drugog za svoje neuspjehe iako su po svojoj volji utrošili skoro 300 milijuna KM. Ali „ako laže koza, ne laže rog!“ U samom spomenutom izvješću, koje su sami napisali, stoje činjenice da je od 2011. godine do danas po službenoj dužnosti odjavljeno i zatvoreno  319 obrta i srodnih djelatnosti.

Ne treba nas čuditi činjenica da se u našem gradu ne mogu više kupiti niti novine, a nabavka odjeće i obuće je fantastika.

Katastrofalno stanje oslikava i činjenica da je broj umrlih 158, a rođenih 118 u 2023. godini, a slična situacija je i svih ranijih godina. O iseljavanju mladih i školovanih više se ne raspravlja niti postoji bilo kakva inicijativa da se trend zaustavi.

Kroz Javne nabavke, od ukupno 65, načelnik je 49  nabavki sklopio direktnim sporazumima, uglavnom s poduzećima kojima je sjedište u drugim općinama (Grude, Posušje, Livno…) te tako našim poduzećima onemogućio da uopće sudjeluju u izvođenju radova i nabavki.

Nakon ovih i mnogih drugih izrečenih i napisanih činjenica ne čudi načelnikovo nastojanje da se ni pod koju cijenu ne prenose sjednice Općinskog vijeća putem radija kako je to običaj u svim drugim općinama u okruženju.

OO HDZ BiH Rama